Logotyp
Svensk flagga Engelsk flagga

BayWa r.e. utökar verksamheten med förnybar energi till Norden genom köpet av HS Kraft AB

20 May 2014

München/Malmö, den 15 maj 2014: Genom att köpa 76 procent av andelarna av det svenska företaget HS Kraft AB stiger BayWa r.e. nu in på den nordiska marknaden för förnybar energi.

HS Kraft AB är ett företag med säte i Malmö specialiserat på att utveckla och leda projekt och förvalta anläggningar inom vindbruk. Teamet består av 8 medarbetare och erbjuder samtliga tjänster från initiala förstudier via planering, utveckling och byggnation till idrifttagning och förvaltning av vindbruksanläggningar. Matthias Taft, styrelseordförande på BayWa r.e. är optimistisk: "Köpet av majoriteten av andelarna i HS Kraft AB innebär att BayWa r.e. etablerar ytterligare potential på den europeiska marknaden för förnybar energi. Vi är glada över att på så sätt ha tagit ytterligare ett steg i vår internationalisering och är övertygade om att i HS Kraft ha hittat rätt partner för en positiv utveckling och ytterligare tillväxt av BayWa r.e.-gruppen".

Genom den goda vindpotentialen och de stabila förutsättningarna både avseende politik och lagstiftning i Norden förväntar sig BayWa r.e. en bestående affärsutveckling. Håkan Wallin, VD på HS Kraft, bekräftar: "Som en del av BayWa r.e. har vi nu anslutit oss till en internationell koncern med motsvarande soliditet och erfarenhet. Det gör att vi fulla av tillförsikt kan fortsätta bygga ut vår verksamhet i Norden och därmed bidra till ett ännu bättre resultat och även fortsätta utöka våra verksamhetsområden".

 

Läs hela på di.se - klicka här..