Logotyp
Svensk flagga Engelsk flagga

SKF tar miljardkontrakt

05 Jun 2014

SKF säkerställer långtidskontrakt värt 1,2 miljarder kronor för Kaydon lager till vindkraftsindustrin i Nordamerika och Brasilien

Göteborg, 23 maj, 2014: SKF tillkännager långtidskontrakt värt runt 1,2 miljarder kronor på svängkranslager, från en betydande vindturbintillverkare verksam i Nordamerika och Brasilien.  

Tom Johnstone, Vd och koncernchef: “ Vi är mycket glada över kontraktet och det stärker SKFs åtagande att stötta industrier i stark utveckling och våra nyckelkunders strategier allteftersom de växer globalt. Han fortsätter: ”Detta är ett enastående exempel på de synergieffekter som SKF förväntade sig att uppnå genom förvärvet av Kaydon.”

SKF förvärvade Kaydon Corporation i slutet av 2013. Kaydon är ett diversifierat industriföretag som har tre tydligt avgränsade affärsområden: produkter för friktionskontroll (främst lager), för hastighetskontroll samt specialprodukter, bland annat tjänster inom miljöområdet. Kaydons produktererbjudande kompletterar SKFs produktportfölj mycket väl till vindkraftsindustrin och har gjort det möjligt för SKF att utöka sitt erbjudande till sina kunder globalt.

“Trots att förhandlingarna för detta långtidskontrakt påbörjades innan vi blev uppköpta av SKF, var det vår globala expansion i kombination med SKF som var avgörande för att vi vann kontraktet.  Våra helhetslösningar hjälper vindkraften att bli mer effektiv genom ökad driftssäkerhet, minskat underhåll, och längre livslängd”, säger Stephen Curtis, Director, Renewable Energy Business för Kaydon Bearings.
 

Aktiebolaget SKF