Logotyp
Svensk flagga Engelsk flagga

SWID växer och lockar fler nya besökare !

01 Feb 2013

Nya affärskontakter inom vindkraftindustrin hittar man på webben, fråga bara någon av de drygt 3100 personer som besökt Swedish Wind Industry Database under det förra halvåret.

Nu när SWID nu gör en avstämning av förra halvåret kan man snabbt se att intresset för portalen har varit stort och jämnt under hela förra Q3 och Q4.  I snitt är det 35-50 personer per dag på webben, varav cirka 75% är nya besökare till siten. En annan positiv är att de genomsnittliga besöken är rätt långa för en hemsida av denna typ – i snitt 2 minuter och 43 sekunder. Att besöken görs i stort sett på vardagar under kontorstid förstärker bilden av att SWID´s databas används professionellt - att det är ett verktyg för företagare i vindkraftbranschen. Den genomsnittlige besökaren tittar på 4,42 sidor och den nationella härkomsten är övervägande från Sverige, 75.81% närmare bestämt.  Andra nationaliteter som besöker SWID grannländerna Tyskland, Danmark, Storbritannien (cirka 3 % vardera), Norge och Finland (1,5 % var). Men även USA(5´a), Kina (9´a) och Indien(8´a) är länder som tar sig in på topplistan.
- Detta är ett resultat av att vi under året tog fram en engelsk version av databasen samt lanserade SWID på internationella arenor, säger Åsa Westrin och Henrik Aleryd från SWID och hänvisar bland annat till Husum Vind i september i fjol, där de besökte och pratade med samtliga turbinleverantörer och systemleverantörer.
Varifrån kommer besökarna i landet? Dominerar gör Stockholms län med 33%, följt av Västra Götaland (20%), Skåne(7%), Kalmar(6%) och Gävleborgs län(3%). 
Siffror som dessa stärker SWID att jobba vidare med sin idé – att vara Portalen för nya, fler och bättre affärer inom vindbranschen.
- Vill se många fler företag i databasen. Det borde vara hjälp till självhjälp för hela branschen att synas här. Då kan vi visa på och beskriva den bredd och storlek av svensk industri som faktiskt drar nytta av vindkraften. Så registrera er nu både ni företag som redan arbetar inom vind såväl som potentiella ! Hälsar SWID
Läs mer på www.windindustry.se

Författad av: Jonas Lundmark, foto: Ulf Gustafsson