Logotyp
Svensk flagga Engelsk flagga

Leine & Linde AB

Skriv ut Tillbaka

Företagsuppgifter

Organisationsnummer
556112-9593

Gatuadress huvudkontor
Olivehällsvägen 8, 64542 Strängnäs

E-post
info@leinelinde.com

Telefon
+46 (0)152-265 87

Hemsida
www.leinelinde.com

Etableringsår
1967

Antal anställda
101-250

Information om företagets verksamhet

Verksamhetsbeskrivning
Leine & Linde, med huvudkontoret i Strängnäs, tillverkar robusta givarlösningar för återkoppling av hastighet och position. Våra kunder har en sak gemensamt, de bedriver sin verksamhet i tuffa miljöer som ställer extra höga krav på den utrustning de använder. Varje applikation innebär en unik miljö som ställer särskilda krav på pulsgivaren. Utvecklingsarbetet sker därför i ett nära samarbete mellan konstruktör och beställare. Resultatet är exakta pulsgivare som det går att lita på. För oss handlar det om att hela tiden vilja bli bättre – att förtjäna ditt förtroende.

Många vindkraftverk är placerade till havs, långt från land och utan möjlighet till snabb service. Det ställer stora krav på anläggningarnas driftsäkerhet. Leine & Lindes inkrementella pulsgivare används i vindkraftverk för att kontrollera rotationshastigheten på generatorn. Absoluta givare ser till att positionera torn och rotorblad i bästa riktning mot vinden. Det tar oss normalt två veckor att tillverka en pulsgivare. Är det bråttom erbjuder vi 24 timmars expresstillverkning.

Vårt helägda dotterbolag Leine Linde Systems finns till för att bistå vindkraftsindustrin med ett samlat grepp kring allt från komponenter till helhetslösningar. Kontakta dem för att hitta den bästa lösningen till din applikation. Mer information finns på deras webbplats: www.ll-systems.com

Län och kommun(er) där företaget bedriver verksamhet
Södermanland - Strängnäs

Registrerade sökkategorier

Företaget är idag en befintlig aktör /leverantör inom vindkraftbranschen: Ja

Underleverantör inom komponent och system för:

  • Elektriska system och elektronik

Drift och underhåll inom:

  • Utrustning och verktyg

Offshore inom:

  • Komponenter och teknik

Kompletterande information
Genom Leine Linde Systems tillhandahåller vi lösningar för olika applikationer inom vindkraftsindustri, såsom generatorer, kontrollskåp, elektriska system, girsystem, pitchsystem, släpringar, drivlinor samt system för att upptäcka och förebygga isbildning.

Kontaktperson

Namn
Jürgen Millhoff

Befattning
Sales & Marketing Manager

E-post
j.millhoff@ll-systems.com

Telefon
+49 40 317 675 815