Logotyp
Svensk flagga Engelsk flagga

ROVAB Ramby Oljor & Verktyg AB

Skriv ut Tillbaka

Företagsuppgifter

Organisationsnummer
556470-1687

Gatuadress huvudkontor
Ramby, 74951 Grillby

E-post
info@rovab.com

Telefon
+46 171 475113

Hemsida
www.rovab.com

Etableringsår
1993

Antal anställda
1-50

Information om företagets verksamhet

Verksamhetsbeskrivning
ROVAB är ett av Skandinaviens ledande specialistföretag inom tribologi.
Vi erbjuder ett av marknadens bästa komponentskydd för sänkta underhållskostnader, optimal driftekonomi och maximal livslängd.

Företagets verksamhet baseras idag på:

Smörjmedel
Filtrering
Appliceringsutrustning
Ytskiktskydd


Dessa områden är sinsemellan besläktade vilket innebär att vi kan erbjuda både en bred kompetens och möjlighet till helhetslösningar.

Ägare
Ägare av ROVAB är familjen Thorsell. Grundare Mikael Thorsell har en gedigen svensk och internationell erfarenhet av mekaniskt underhåll och komponentskydd. Företaget har sedan starten 1991 sitt säte i Grillby i Norra Mälardalen.

Län och kommun(er) där företaget bedriver verksamhet
Uppsala - Enköping

Registrerade sökkategorier

Företaget är idag en befintlig aktör /leverantör inom vindkraftbranschen: Nej

Underleverantör inom komponent och system för:

  • Hydrauliska system och komponenter
  • Smörjsystem

Drift och underhåll inom:

  • Reparation och service
  • Utrustning och verktyg

Kompletterande information
Air Sentry Breathers, ett andningsfilter (torkapparat) till växellådor, hydraulsystem samt transformatorer för att skydda mot fukt och partiklar i den luft som fritt strömmar ut och in ur nämda applikationer.
Air Sentry → Air Sentry TM Ventilator använder en trestegsfiltrering för att skydda växellådor, hydraulsystem och transformatorer mot fukt och smuts och avlägsna kondens och fasta partiklar innan de kommer in i cisternen. Ventilatorn ersätter alla typer av ventilationsfilter. Ventilatorn är lätt att installera om man använder någon av de adaptrar som finns.


Triple R oljereningsutrustning till växellådor och hydrauliksystem för rening av oljemediet i tre steg, Triple R tar bort partiklar >2µ absolut, vatten samt slam och oxidationspartiklar vilket avsevärt förlänger livslängden på oljemediet. Rening ner till ISO 14-12-10 är ett typiskt resultat vid andvändning av Triple R

Memolub är en automatisk punktsmörjningsapparat till lagringar på växellådor mm, säkerställer en säker smörjning över tid. Memolub drivs antingen med ett 4,5V batteripack eller med en extern matning, med hjälp av det inbyggda minnet ställer man in smörjintervallerna.Kan användas upp till 12 smörjpunkter,kraftfull med ett tryck av 25 bar.

Kontaktperson

Namn
Lars Widell

Befattning
Försäljningschef

E-post
lars.widell@rovab.com

Telefon
+46 171 475113

Mobiltelefon
+46 72 7110214