Posted on

Handla högkvalitativa fritidskläder och värna om miljön

Det är sedan länge känt att second hand är ett bra alternativ för alla som vill värna om miljön och dessutom spara pengar. På second hand kan du handla allt från barnprodukter till möbler och inredning, men du kan också handla fritidskläder till riktigt bra priser. När det kommer till fritids- och friluftskläder kan utbudet dock vara begränsat och det är inte alltid lätt att hitta det man söker. För dig som älskar att vara ute i skog och mark och fortfarande vill shoppa med miljön i fokus har vi andra alternativ du kan använda dig av!

Handla fritidskläder med miljön i fokus

Är du på jakt efter riktigt bra och högkvalitativa friluftskläder som lämpar sig för alla dina äventyr? Då är du långt ifrån ensam. I takt med att covid-19 svepte in över världen var det många som skippade flygbiljetterna till Kreta och istället valde att utforska vad Sverige hade att erbjuda. Fritidskläder och friluftskläder är specifikt framtagna för ett aktivt uteliv och en aktiv vardag. De gör att de inte bara är slitstarka och tål att användas många gånger, utan att de också är mycket bekväma.

Annonssajter – Då exklusiva friluftskläder och fritidskläder kan vara ganska kostsamma är det sällan de lämnas in gratis till second hand-butiker. Vill du handla second hand rekommenderar vi istället annonssajter på nätet. Du kan hitta riktigt populära märken och kläder som är i gott skick, utan att behöva betala det fullständiga beloppet. Du får också möjlighet att göra skillnad för miljön, eftersom du minskar konsumtionen.

Välj högkvalitativa kläder – Vill du köpa helt nya kläder rekommenderar vi att du satsar på högkvalitativa material och lite dyrare märken. Orsaken till detta är helt enkelt för att du ska få kläder som håller längre. Även om de är dyrare i inköp kommer du att spara in på dem i längden. Ett bra och prisvärt alternativ är Garphyttan, där du hittar allt från praktiska fritidsbyxor till jackor, mellanlager och sockor.

Låna från andra – Att låna kläder från andra kanske man bara gör i akutfall, men sanningen är att det är ett bra sätt att värna om miljön, minska konsumtionen och spara pengar på friluftskläder. Hör dig för med grannen om du kan låna regnjackan när det är dags att plocka svamp eller kolla om syskonen kan låna ut sina ullställ när du ska vandra i fjällen. Om du vet med dig att du bara kommer behöva kläderna vid enstaka tillfällen är detta ett bra alternativ.

Måste man ha specifika friluftskläder?

Det finns naturligtvis ingen lag som säger att du måste ha specifikt framtagna friluftskläder för att kunna vistas ute i skog och mark, men vi kan lova att de gör stor skillnad. Friluftskläder från kända varumärken är t.ex. utvecklade för att vara extra funktionella och bra när du utövar fysisk aktivitet och vill ha kläder som håller för uppgiften. Det kan t.ex. handla om att du ska arbeta i hemmet med renoveringen eller att du älskar friluftsliv och vill vara ute i skogen många timmar utan att frysa eller bli obekväm.