Posted on

Smarta redskap för djurägare med egen gård

Det finns många svenskar som har egen gård med hästar, får, kor, grisar eller höns. Vare sig du är heltidsboende eller har ett par ridhästar på din gård, så finns det redskap som verkligen kan underlätta ditt vardagsliv.

Stängsel och jordborr

Så gott som alla djur behöver komma ut. Om du har en gård med djur så har du troligtvis också en eller flera hagar till dina kor, hästar eller får. Du har troligtvis också en inhägnad så att dina höns både kan vara inne i värmen och gå ut och picka maskar i marken. Om du har häst eller ko behöver du mycket betesmark, stora hagar. Att sätta upp stängsel är ett hårt arbete om du inte har de rätta redskapen. Om du har många djur som du behöver stängsla in och stora marker där du behöver sätta upp tråd och banka ner stängselstolpar, så är det smart att ha en jordborr. Hästarna behöver en stor sommarhage. Då tar du din jordborr och borrar hål till stängselstolparna. Det är ett smart och effektivt sätt att få djupa hål som är lagom stora. Med en jordborr är det också lätt att skapa större hål där du får ner rejäla stängselstolpar, så att dina hästar eller kor garanterat inte smiter. Du köper både jordborr och stängsel hos Kellfri, som också har snygga och mycket funktionella grindar till dina hagar.

Övervakning

Idag finns det många prylar som du kan införskaffa för att på ett enkelt sätt ha koll på din gård, ditt hem och dina djur när du inte är där. Med inbrottsalarm, övervakningskamera och lampor som styrs av en detektor, så håller du lättare inbrottstjuvarna borta. Men övervakning handlar inte bara om att hålla tjuvarna borta, utan även om att kunna ha koll på djuren. Hos Kellfri kan du köpa en wifi-lampa med inbyggd övervakningskamera som du kan sätta upp inne i ditt stall eller ladugård. Sedan ser du vad som händer hos dina djur i din mobil. Perfekt när det är dags för kalvar, föl eller lamm att födas eller om något djur är sjukt. Om du har ett eget litet vindkraftverk är det också smart att alltid kunna ha koll på det.

Foderhäckar

Ett enkelt sätt att både utfodra hästarna på och samtidigt hålla rent i hagen, är genom att ha en foderhäck där dina hästar, kor eller får äter sitt hö. Det blir också lättare för dig med foderhäck när du ska utfodra. Visa foderhäckar har också automation, så att du kan ställa in klockan när djuren ska kunna äta från foderhäcken. Foderhäckar med automation kräver inte mycket el, så det är ingen elkostnad att tänka på. Med foderhäckar blir hagen också renare. Det blir lättare för dig att ta bort överblivet strö som blandat sig med hästbajs och lort, då det överblivna ströet koncentreras kring foderhäckarna. Det är faktiskt viktigt att hålla rent i en hästhage för att undvika bakterier som kan göra dina hästar sjuka. Har du en stor hage är risken för sjukdom inte lika stor som i en mindre vinterhage. Förutom foderhäck kan du också investera i ett vindskydd för dina djur. Ett vindskydd kan du också använda som lagertält för din fyrhjuling, snöskoter eller bil.