Posted on

Få dina hörlurar att hålla längre

Du är ute på löprunda och precis när du har kommit igång så dör hörlurarna. Det är en situation som många människor med trådlösa hörlurar har fått uppleva. Det är inte ovanligt att trådlösa hörlurar, med tiden, inte håller laddningen lika bra som de gjorde förr. Kanske är det så att de laddar ut betydligt snabbare eller att batterinivån snabbt sjunker när du pratar i telefon? Det kan kännas som att det är hög tid att investera i ett par nya, men innan du gör avtryck på miljön i form av konsumtion rekommenderar vi att du tar dig en titt på våra tips.

Att spara på energi och miljö är ett mycket bra sätt att värna om vår planet, men ibland kan det helt enkelt kännas lättare att bara slänga de gamla hörlurarna och köpa nya. I vissa fall kommer du förvisso inte ha något val, t.ex. om dina hörlurar har gått helt sönder. Snygga och högkvalitativa trådlösa hörlurar kan du med fördel köpa online. Har du dock ett par hörlurar som fortfarande fungerar bra, men knasar när det kommer till batteritid, är det inte säkert att du behöver köpa nya direkt.

Spara på miljö – få batteriet i hörlurarna att hålla längre

Här nedan har vi samlat några riktigt bra knep som du kan använda dig av för att få batteritiden i dina hörlurar att hålla längre. På så sätt minskar du inte bara på konsumtionen och värnar om miljön, utan du får också hörlurar som du kommer ha bättre användning för.

Byt ut dina hörlurar

Precis som det finns ett serviceprogram för iPhone så finns det också ett serviceprogram för den som använder sig av Airpods. Det innebär att om du tappar en del av dina hörlurar, t.ex. ena hörluren eller laddningsskalet, så kan du köpa en ny reservdel. Det många inte är varse om är att du även kan byta ut batterierna på detta sätt. Börjar batterierna bli dåliga kan du alltså använda dig av serviceprogrammet.

Undvika höga temperaturer

Visste du att batteriet i dina trådlösa hörlurar försämras avsevärt om hörlurarna blir utsatta för höga temperaturer? Under sommaren är det således mycket viktigt att du håller koll på hörlurarna extra mycket och att du inte placerar dem i solen. Om hörlurarna/batterierna utsätts för en temperatur på över 35 grader kommer batteriladdningen att bli mer ineffektiv. Det är inte ovanligt att batteriet bara klarar av att laddas med 80 % istället för 100 %.

Förvara dina hörlurar rätt

Planerar du att inte använda dina trådlösa hörlurar på ett tag? Då är det viktigt att du har koll på batteriet innan du stänger av din enhet. Ett vanligt misstag är att man låter hörlurarnas batteri dö ut helt och därefter lägger undan dem, men på så sätt kan du skada batteriet. Vet du med dig att du inte ska använda hörlurarna på ett tag rekommenderar vi att du ändå laddar upp batteriet till 50 %. Det ska inte vara fullt laddat, men inte heller urladdat. Stäng sedan av dem innan du stoppar undan dem.