Posted on

Hyr kontor: ekonomiskt och klimatsmart

De flesta företagare har eget kontor. Ett smart sätt att både spara pengar och minska dina klimatutsläpp är genom att dela kontor med andra på ett kontorshotell.

Hyr kontor

Idag har det blivit mycket populärt att hyra ett kontor eller en stol på ett kontorshotell. Det är ett mycket bra alternativ för dig som jobbar hemifrån eller hyr en egen lokal. Genom att hyra ett kontor på ett kontorshotell kommer du att jobba mycket mer effektivt än när jobbar hemifrån. Du kommer också att spara in mycket pengar genom att ha ditt kontor på ett kontorshotell, än att hyra en hel lokal för dig själv. Sedan finns ju också klimataspekten. När vi delar lokaler minskar vi per automatik klimatavtryck. Istället för att du måste värma upp en byggnad själv, köpa in kopiator, möbler och allt annat som en företag behöver, så delar du utrustning med andra. Även det är ett sätt att vara klimatsmart på. Gå in på https://workaround.io/ som bland annat har kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö, Östersund och Umeå. Du väljer själv om du ska satsa på eget kontor eller en stol.

Ekonomiska fördelar

Det finns många ekonomiska fördelar med att arbeta på ett kontorshotell. För det första sparar du ju mycket pengar genom att inte behöva köpa in all utrustning själv. Förutom att du också får utrustning i toppkvalitet hos Workaound. För det andra tar det tid, kostar dig alltså pengar, när något händer. När du har kontoret på ett kontorshotell behöver du inte tänka på elektricitet, Wi-Fi, vattenskador eller liknande. Det är Workaround som får ta hand om alla praktiska problem som uppstår i alla byggnader. Medan du fortsätter att arbeta och fokusera på ditt företag. För det tredje kommer du tjäna mer pengar genom att du enkelt hittar människor att samarbeta med. Och samarbete är nästan A och O idag. Genom att arbeta på en kontorshotell kommer du naturligt att möta andra företagare att långsiktigt eller kortsiktigt samarbeta med. Det är perfekt att kunna anlita företagaren som sitter 2 meter bort att sköta din marknadsföring. Eller ekonomen eller advokaten som har kontoret tre dörrar ner i korridoren. Du får tillgång till så oerhört mycket kunskap på ett kontorshotell, gentemot att sitta i din egen lokal eller hemma. Det är också roligt och bra för den mentala hälsan att ha personer att ta en kaffepaus eller luncha med. Du får ”arbetskamrater”, även om du är frilansande journalist, ingenjör eller illustratör.

Klimatsmart

Det är även klimatsmart att arbeta på ett kontorshotell. Du sparar in mycket energi genom att dela på värme och elektricitet med andra. Kontorshotellen har också råd att köpa in senaste utrustningen, som inte kräver lika mycket energi. Det är också smart att jobba centralt, särskilt om du har många arbetsmöten. Istället för att du behöver ta bilen och köra en massa, kan du lätt åka kollektivtrafik. Det medför också att det blir lättare att få kunderna att göra ett kundbesök hos dig. Detsamma gäller affärsluncher. Om du behöver bil är det klokt att satsa på en elbil eller hybrid, så avger du mindre klimatavtryck och får miljöbonus.