Posted on

Miljö och städning i hemmet

När det kommer till att städa är detta något som många tycker är tråkigt och jobbigt. Men det behöver faktiskt inte vara så jobbigt, speciellt inte när det kommer till miljövänligt städning. Numera produceras nämligen nästan all el med hjälp av vindkraft i hela världen, vilket i sin tur inte gör det speciellt miljöfarligt att använda en dammsugare. Därför kommer denna artikel kolla närmre på miljö och städning i hemmet.

Städhjälp

För att säkerställa att en städning görs på ett miljövänligt sätt kan det vara bra att hyra in miljöcertifierade städfirmor. Numera går det nämligen att få hjälp med att flyttstäda till ett bra pris och en massa andra städtjänster. Ett av de företag som erbjuder bra pris är bland annat Qleano varpå det också går att få en offert på nätet. På så sätt behöver man inte oroa sig för att göra en dålig flyttstädning eller städa på ett sätt som inte är miljövänligt. Städfirmor i Sverige behöver nämligen följa olika typer av standarder som innebär att dem inte använder miljöfarliga ämnen. Förutom flyttstädning går det också att få hjälp med helt vanlig städning i hemmet på vardagarna om man känner att tiden inte riktigt räcker till.

Vad innebär det att städa miljövänligt?

Att städa miljövänligt kan innebära en mängd olika saker. Först och främst handlar det dock om att sortera skräp på ett sätt som gör att det går att återvinna material. Exempelvis om man ska städa vinden och slänga en massa saker är det viktigt att sortera saker i olika påsar, exempelvis plast, trä och metall exempelvis. Trä är nämligen brännbart, medan plast och metall måste återvinnas på andra sätt.

Att städa miljövänligt handlar också om att se till att använda sig av miljövänliga produkter. Detta är inte speciellt svårt i Sverige då nästan alla städprodukter som står i butikerna är miljövänliga. Dock kan det bra att läsa på innehållsförteckningen och hålla utkik efter miljöstämplar på produkter som är lite bättre än andra. I utlandet är detta ännu viktigare, exempelvis i länder utanför EU som inte har lagstiftning på plats vad gäller miljövänliga städprodukter.