Posted on

Topp 4 miljövänliga arbetsmetoder hos ett måleri

 

Allt fler målerier har börjat fokusera på miljövänlig arbetsmetoder för att minska miljöavtrycket och främja hållbarhet. Målare behöver tänka på allt från avfallshantering och återvinning till transport och målartekniker. I själva verket ska produkter lagras och tas bort enligt gällande förordningar och riktlinjer. Du kan själv läsa på färgburkens etikett för att se hur du bör hantera produkten.

Ett måleri som främjar miljö och hållbarhet är knappast en nackdel, utan har många fördelar:

 

  • Ger ett bättre rykte.
  • Lockar fler kunder.
  • Skapar en mer hälsosam arbetsplats.
  • Utvecklar konkurrensfördelar.

Miljövänliga metoder måste omfamnas

Med tanke på mängden faktorer att tänka på vid målning för att vara miljövänlig är det bäst att anlita en erfaren målare. I Stockholm har du K3 måleri som vet precis hur de ska måla för ett riktigt bra resultat. Det här har fördelen att genomföra projekt snabbare och undvika många misstag som nybörjare kan göra. Ännu en fördel är att K3 måleri kan hjälpa dig med mycket mer än bara målningen, utan även komma med idéer och praktiska förslag som passar ditt projekt. Förutom att välja rätt färg behöver du även välja färg baserat på hur det skyddar färgen från att flagna. Fel typ av färg kommer flagna snabbare och behöva målas om snabbare, något som inte alls är bra för miljön och ett onödigt slöseri av färg.

Professionella målerier använder sig av följande miljövänliga fyra arbetsmetoder:

1. Slänger inte målarfärg i onödan. Även om det blir färg kvar i färgburken betyder det inte att den måste slängas. Den kan nämligen behållas för andra projekt eller för att blandas med andra färger.

2. Återvinna färgburkar. Det är en dålig idé att kasta tomma färgburkar i soptunnan eller hälla ut färg i avloppet. Den miljövänliga metoden är att återvinna via en återvinningsstation eller återvinningscentral. Om det finns färg kvar i burken bör du låta denna torka först på en väl ventilerad plats.

3. Spara färg. Om det finns mycket färg kvar bör du avvakta med att återvinna den och använda för något annat projekt. Förslagsvis kan du bland ihop färger och måla någonstans där det behövs. Alternativt kan du ge bort färgen till någon som kan behöva måla.

4. Måla med säker färg. Undvik så långt det går att måla med färger som innehåller osäkra kemikalier. Om det inte går försöker du använda så lite som möjligt.